6 Haziran 2014 Cuma
Haşlama Pilav
MALZEMELER
1 su bardağı pilavlık pirinç (200 ml)
1 y. Kaşık yayla margarini
4-5 y. Kaşık sıvı yağ
bir avuç arpa şehriye
2 su bardağından iki parmak eksik soğuk su
1 tavuk bulyon
az tuz
YAPILIŞI
Şehriyeler sıvı ve margarin yağ ile iyice kavrulur. Üzerine 2 su bardağından iki parmak eksik olacak şekilde soğuk su eklenir. İçine tavuk bulyon ve az tuz atılır. Tavuk bulyonların erimesi, suyunda buharlaşıp uçmaması için kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Su fokurdayınca pirinçler eklenir. Kaşıkla fazla karıştırmadan düzeltilir. Fokurdayınca altı tamamen kısılır. Göz göz olunca altı kapatılır 10-15 dk beklenir. Sonra kaşıkla alt üst edip servis edilir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder