9 Haziran 2014 Pazartesi
Tahinli Kurabiye
MALZEMELER
1 su bardağı tahin(benimki kavrulmuş susamdan yapıldığı için rengi koyu)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu/hiç koymasanızda olur
1 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yeteri kadar unu (3-4su bardağı) unun miktarı tahinin yağlı olmasına göre değişiyor.
Üzerini batırmak için yumurta akı
Kırılmış iç fındık
Tepsiye sermek için yağlı kağıt
YAPILIŞI
Un hariç diğer malzemeler karştırılır. Un yavaş yavaş eklenerek iyice yoğrulur. Parça parça ayrılıyor ama elde yuvarlaması zor değil. Şekil verip ilk önce yumurta akına sonra fındığa batırıyorsunuz. 170-180 derece fırında altları kızarana kadar pişiyor. Benim tahinim çok yağlı olduğu için, fazla olmasada yayıldı. Kurabiye canavarının kurabiyeleri gibi oldu. İstesem öyle yapamazdım herhalde. Ama o pişerken enfes kokusu yokmu. Açıp fırını yiyebilirsiniz o kadar söylüyorum. Amann böyle söylediğime bakmayın. Fırından çıkınca sakın ha dokunmayın elinizde ufalanır. İyice soğuması lazım. Pek fazla söze de gerek yok resimlerden anlaşılıyor zaten. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder